ساخت سوله دامداری | هزینه ساخت سوله دامداری و بهترین راهکارها

ساخت سوله دامداری
آنچه در این مطلب میخوانید

ساخت سوله دامداری، جهت نگهداری دام نیاز به یک فضای مناسب دارد که یکی از این فضاها می تواند سوله دامداری باشد. در این مطلب قصد داریم تا راهنمای جامعی جهت احداث سوله دامداری برایتان باشیم تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید

عمده حیواناتی که در سوله ها نگهداری می شوند شامل گاو، گوسفند و بز هستند که بیشترین کاربرد را برای انسان ها دارند. سوله را می توان در زمانی کمتر با حداقل هزینه ولی با کارایی و کیفیت بالا ساخت و بهربرداری نمود.

ساخت سوله دامداری برای افرادی که به شغل پرورش دام مشغول هستند اهمیت بسیار دارد، زیرا انها با احداث سوله دامداری و رعایت اصول اولیه میتوانند یک شغل پر سود و کم ضرر را برای خود ایجاد نمایند.

ساخت و احداث سوله دامداری به منظور کاهش تلفات دام می شود و این قضیه باعث آن شده تا دام پروران در سراسر کشور و مناطق مختلف به فکر ساخت سوله باشند

با وارد شدن سوله ها به صنعت دامداری و رعایت یک سری اصول و طراحی در ساخت آن ها، دامداری و پرورش دام رونق گرفت. سوله به ساخت سازه های فلزی با سقف شیب دار گفته می شود که در انواع و اشکال مختلف و بر حسب محاسبات فنی طراحی و تولید می شوند. در این مقاله قصد داریم سوله دامداری را به شما معرفی کنیم.

پیش تر در مطالب قبلی مراحل چگونگی ساخت سوله را باهم برسی کردیم و در این مطلب بطور مفصل به چگونگی ساخت سوله دامداری می پردازیم

ساخت سوله دامداری

ساخت سوله دامداری

سوله های دامداری که برای پرورش گاو و گوسفند ساخته می شوند را باید به گونه ای ساخت که در برابر حوادث و بلایای طبیعی مانند طوفان، زلزله و برف استحکام داشته باشد. محل زمین سوله باید جایی باشد که باد از سمت منطقه مسکونی به آن وزیده شود و بوی بد آن مردم و محیط را آزار ندهد. آفتاب خور بودن زمین سوله برای دام مفید است و پنجره سوله دامداری می بایست رو به جنوب باشد تا در معرض تابش مستقیم نور خورشید باشد.

انبار غذایی سوله دامداری که علف و یونجه در آن ها ذخیره می شود، به راحتی قابل اشتعال است و نباید با ساختمان های دیگر فاصله ای نزدیک داشته باشد.

قسمت های مهم سوله دامداری شامل آغل، درب و پنجره، دیوار و کف، علف خور و آخور، آبشخور و اسکلت سوله است. علاوه بر این بخش ها، بهاربند، جایگاه تخلیه کود، اتاق قرنطینه، حمام سوله، سالن پشم چینی، زایشگاه سوله، سالن شیردوشی و انبار علوفه نیز از جایگاه های سوله دامداری هستند. ساخت سوله دامداری برای دامپروران مزایای زیادی دارد.

مزیت مهم سوله ها کاهش هزینه متریال، حمل آسان، سادگی نصب نسبت به ساخت ساختمان بوده و بهترین گزینه برای نگهداری دام به شمار می رود. مزیت دیگر سازه های سوله مسئله صرف جویی زمان است؛ زیرا ساخت سوله در مقابل ساختن ساختمان به زمان کمتری نیاز دارد.

مزیت بعدی شرایط جوی در برخی از مناطق بوده که باعث برتری ساخت سوله دامداری نسبت به ساختمان و سایر سازه ها می شود. سقف قوس مانند سوله ها در شرایط وزش باد شدید و بارش برف و باران نسبت به ساختمان بسیار مناسب تر است. رعایت الزامات اجرایی و ایمنی مانند جوشکاری و زنگ زدایی در ساخت سازه های فلزی سوله اهمیت بسزایی دارند.

بهترین سوله برای دامداری چیست؟

بهترین سوله برای دامداری سوله ای است که بر اساس محل کاربری سوله شما و متناسب با شرایط آن اجرا شود. سوله های دامداری بطور معمول سازه های بزرگی هستند و باید طوری ساخته شوند که محیط دامداری دارای فضای باز باشد. به عبارتی به محیط باز مشرف باشد.

بهترین سوله برای دامداری

دو نوع سوله برای دامداری وجود دارد: سوله های تیرورقی و سنگین و سوله های خرپایی سبک.

با استحکام ترین نوع سوله، سوله های صنعتی و سنگین هستند، سوله های تیرورقی مستحکم بوده اما وزن بسیار بالایی دارند. علاوه بر موارد گفته شده سازه آنها از جنس فولاد است و هزینه بسیار بالایی دارند.

مزیت ساخت سوله دامداری چیست

سوله های خرپایی سبک تکنولوژی جدید ساخت سوله به شمار می روند. این نوع سوله از استحکام بالاتری نسبت به دو نوع اول برخوردار است و از نظر ستون و پایه باکیفیت می باشد. اگر دامداری با متراژ کوچک دارید بهتر است از نوع سوله تیرورقی استفاده کنید.

بطور کلی اگر قصد دارید دامداری مناسب و قیمت مقرون به صرفه، ایمن و استانداردی داشته باشید ابتدا با یک متخصص ساخت سوله مشورت کنید. بسیاری از افراد فکر می کنند که ساخت سوله بسیار هزینه بر است و به جای سفارش ساخت سوله صنعتی یا سوله های دیگر اقدام به ساخت ساختمان می نمایند. ولی باید گفت چنین نیست و در بسیاری از مواقع و برای برخی پروژه های سبک ساخت سوله مناسب تر از ساخت ساختمان به لحاظ هزینه است.

سوله سبک دامداری

 

سوله سبک دامداری یک سازه قولی شکل است که در ساخت آن معمولا از روش UBM استفاده می شود. اما علت نامگذازی این سازه به عنوان سوله سبک دامداری چیست؟

در هنگام ساخت سوله دامداری از متریال و ورگ های گالوانیوم استفاده می شوذ همچنین به دلیل خود نگهدار بودن ورق های گالوانیزه ساخت این سوله نیازی به اسکلت بندی ندارد و بدون تیر و ستون میتوان سوله دامداری را راه اندازی کرد و از آن بهره برداری نمود.

برخی افراد معتقد هستند که سوله از نوع UBM برای دامداری مناسب نمی باشد، زیرا به راحتی بریده می شوند و در مقابل سرقت امنیتی ندارد. علت دیگر این است که این نوع سازه تحمل وزن و بارش شدید برف و باران را ندارد پس قبل از احداث سوله به شرایط جوی و آب هوایی منطقه خود آگاه باشید.

در ساخت سوله دامداری میتوان متریال های مختلف از جمله ورق های فولادی نیز استفاده کرد اما باید به این نکته توجه داشته باشید که این موضوع علاوه بر بالا رفتن امنیت سوله باعث افزایش قیمت تمام شده سوله دامداری هم می شود.

البته میتوان برای احداث و ساخت سوله دامداری از سوله های خرپایی برای دام هم استفاده نمود. از قابلیت های سوله ی خرپایی میتوان به وزن پایین، مقاوت بالا در شرایط مختلف، تحمل وزن بالا، قیمت پایین تر نیز اشاره نمود.

هزینه ساخت سوله دامداری

هزینه ساخت سوله دامداری

 هزینه ساخت سوله دامداری بستگی به ابعاد دهانه، ارتفاع و طول سوله دارد و نوع ساخت و روش آن در قیمت نهایی تاثیر گذار است. از جمله عواملی که در هزینه ساخت سوله دامداری تاثیر گزار می باشد میتوان به مصاحت زمین سوله، نوع متریال ساخت سوله دامداری، تعداد راس دامی که در سوله قرار است مستقر شود و همچنین به هزینه های تغذیه دام و وسایل پزشکی می توان اشاره نمود

سوله سبک دامداری

اگر مساحت سوله بالای 1000 متر و دهانه های بالاتر از 18 متر باشد می بایست سوله خرپایی ساخت. در این روش قیمت تمام شده و نهایی سوله ارزان تر است و نوع سوله خوب و مستحکم می باشد. هزینه ساخت دامداری گوسفندی نیز در این روش مقرون به صرفه است. بطور کلی قیمت سوله در هر متر مکعب سوله با وزن در هر متر مربع سوله ارتباط مستقیم دارد.

قیمت نهایی سوله به عوامل مختلفی مانند مواد ساخت سوله، نوع کاربرد سوله مخصوص دامداری و ابعاد بستگی دارد. برای کاهش هزینه سوله دامداری می توان از سوله دست دوم دامداری استفاده کرد. این سوله ها بصورت پیش ساخته و آماده تحویل هستند و و از نظر گزینه زمان، وقت کمتری برای نصب و اجرا نیاز دارند.

سخن پایانی

بطور کلی سوله دامداری جایگزین مناسب و مدرنی جهت نگهداری دام بویژه گوسفند، گاو و گوساله است. برای ساخت سوله با توجه به موقعیت مکانی، استحکام و مقاومت در برابر حوادث و بالایا، امکانات و ابزار بکار رفته و تامین هوای مطبوع می توان یک سوله استاندارد و مناسب ساخت. در بخش بلاگ مهارت پدیده ایرانیان با سوله دامداری و انواع مختلف آن که سوله سنگین، تیرورقی و سوله خرپایی سبک است آشنا شدید.

تیم تخصصی مهارت پدیده ایرانیان با سال ها تجربه در امر ساخت سوله، آلاچیق، سردرب و طراحی و اجرای انواع سقف شیروانی برای منازل و ساختمان های تجاری آماده ارائه خدمات به شما عزیزان از سراسر ایران می باشد.

مرتبط با این موضوع:

ساخت سوله مرغداری | قیمت سوله و عایق بندی آن

ساخت سوله صنعتی

 

 

4 پاسخ
  1. ممنون بابت مطلبی که در خصوص ساخت سوله دامداری کذاشتید
    خیلی کامل بود و اگاهی بهم داد

    1. سلام
      با تشکر از توضیحات ارائه شده لطفا اگر ممکنه یک حدود قیمتی برای احداث هر متر مربع سوله بفرمائید.

      1. با سلام ساخت سوله و همچنین هزینه اجرای ساخت سوله به عوامل زیادی بستگی داره دوست عزیز
        لطفا جزئیات بیشتری را در خصوص ساخت و اجرای سوله مورد نظرتان اعلام کنید تا شما رو راهنمایی کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *